Savorile României – Moldova

Prezentat ca un cadou centenar pentru România de către Charlie Ottley de la Travel Channel și echipa sa, Flavours of Romania este un portret atemporal al regiunilor istorice ale țării.…

Citeste mai mult

Biserica din Vânători

Din Humuleştii lui Creangă, în dreapta drumului care duce la Mănăstirea Neamţ (DN 15 B), aflăm Biserica de lemn “Sf. Ioan” din Vânători, al cărei Pomelnic ctitoricesc ne ajută s-o…

Citeste mai mult

Schitul Sihla

Hramul: “Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, sărbătorit la 24 iunie; “Sfinta Cuvioasa Teodora de la Sihla”, sărbătorit la 7 august. La aproximativ 3 km sud de Mănăstirea Sihăstria, pe o coamă…

Citeste mai mult

Mănăstirea Neamţ

Hramul: “Înălţarea Domnului”, sărbătorit la 40 de zile de la Paşte, “Sfântul Cuvios Paisie de la Neamţ”, sărbătorit în prima zi din din Postul Naşterii Domnului. ISTORICUL MĂNĂSTIRII NEAMŢ După…

Citeste mai mult

Mănăstirea Secu

Hramul: “Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”, sărbătorit la 29 august ISTORICUL MĂNĂSTIRII SECU La aproximativ 22 km de oraşul Târgu Neamţ, pe valea pârâului Secu (DC 160), ce se deschide în…

Citeste mai mult

Mănăstirea Sihăstria

ISTORICUL MĂNĂSTIRII SIHĂSTRIA Urcând pe valea tot mai îngustă dar tot mai darnică în frumuseţi a pârâului Secu, ajungem la Mănăstirea Sihăstria (16 Km de Târgu Neamţ şi 63 Km…

Citeste mai mult

Mănăstirea Agapia

De la Văratic se ajunge la Mănăstirea Agapia fie pe scurtătura tăiată prin pădure către nord, trecând prin Filioara (DC 168), fie revenind în şoseaua naţională, pentru ca după 4…

Citeste mai mult

Mănăstirea Bodeşti

Mergând spre Târgu Neamţ pe drumul naţional 15C, după aproape 24 km, la intrarea în comuna Bodeşti, vei zări pe partea stângă a drumului silueta îndrăzneaţă a bisericii Mănăstirii Bodeşti.…

Citeste mai mult

Mănăstirea Horaiţa

Urmând şoseaua naţională DN 15 C, în comuna Dobreni un drum modernizat (DJ 156 A) se desprinde spre vest, trecând prin satele Negreşti şi Poiana iar apoi printr-o întinsă zonă…

Citeste mai mult

Mănăstirea Peştera

Aflată la aproximativ 7 km de Piatra-Neamţ, Mănăstirea Peştera din comuna Gârcina a fost înfiinţată în anul 1993 mai întâi ca schit, mai apoi acesta fiind ridicat ulterior (în anul…

Citeste mai mult

Mănăstirea Văratec

La 12 km de Târgu Neamţ şi la 40 km de Piatra-Neamţ, amplasată într-un cadru natural deosebit, Mănăstirea Văratec este, fără îndoială, unul dintre cele mai cunoscute şi mai vizitate…

Citeste mai mult

Biserica “Sf. Dumitru”, Sarata

Biserica “Sf. Dumitru” din Sarata (com. Dobreni) este o biserică construită din bârne de stejar, pe temelie de piatră, sub coasta răsăriteană a muntelui Balaurul, şi datează din secolul al…

Citeste mai mult

Muzeul Memorial Ion Creangă

Cunoscută şi sub numele de “casa memorială Ion Creangă” sau “casa Creangă” Adresa: Str. Ion Creangă nr. 8 Telefon: (004) 0233 – 66.33.20 Construită în 1830 de către Petrea Ciubotariul,…

Citeste mai mult

Casa memorială Veronica Micle

Nu departe de Cetatea Neamţ, în vechiul centru al oraşului, Casa Veronica Micle constituie o preţioasă relicvă a veacului trecut, ce împleteşte imaginile vechii aşezări cu amintirea mereu vie a…

Citeste mai mult

Casa muzeu Nicolae Popa – Târpeşti

În satul Târpeşti (com. Petricani) îşi are locul Nicolae Popa (n. 13 aug. 1919), cântăreţ bisericesc, colecţionar pasionat şi consecvent de artă populară autentică dar şi de obiecte folclorice. Creator…

Citeste mai mult

Parcul Natural Vânători Neamţ

Apărut relativ recent în peisajul ariilor protejate, Parcul Natural Vânători Neamţ a fost înfiinţat în anul 1998 pentru a constitui şi conserva o populaţie de zimbri – o specie de…

Citeste mai mult

Cetatea Neamţ

Situată în partea de nord-est a judeţului Neamţ, la o depărtare de cca. 46 de km de reşedinţa acestuia şi în imediata apropiere a oraşului Tg. Neamţ, Cetatea Neamţ (sau…

Citeste mai mult

Şcoala Domnească – Târgu Neamţ

În preajma Casei Memoriale “Veronica Micle”, străjuită de “plopii fără soţ”, se ridică Şcoala Domnească, edificiu masiv, cu ziduri groase şi şase încăperi dispuse simetric pe două nivele. “Şcoala publică”…

Citeste mai mult

Spitalul Vechi – Târgu Neamţ

Vechiul Spital se află în aceeaşi zonă ca şi Casa memorială “V. Micle” şi Şcoala Domnească şi datează tot din 1852, intrând în patrimoniul urbei datorită aceluiaşi voievod Grigore Alexandru…

Citeste mai mult

Staţiunea Bălţăteşti – istoric

Comuna Bălţăteşti este consemnată documentar la începutul secolului al XVIII-lea, fiind cunoscută pentru apele minerale clorurate, sulfatate, iodice, bromurate cu o concentraţie de până la 280 g/l. Însă existenţa izvoarelor…

Citeste mai mult